banner
Avrupa’daki Kullanıcılara 16 Yaş Sınırı Koyacak
banner

WhatsApp, 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan General Data Protection Regulation (Genel Veri Koruma Yasası) çerçevesinde, 16 yaşın altındaki Avrupalı kullanıcıların WhatsApp kullanmasını yasaklıyor.

Avrupa’daki kullanıcılar önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamaya girdiklerinde yeni hizmet şartlarını ve güncellenmiş gizlilik politikasını içeren bir yazıyla karşılaşacaklar. WhatsApp, kullanıcılardan söz konusu sözleşmeyi kabul etmeden önce yaşlarını onaylamasını isteyecek.

Facebook‘un sahibi olduğu WhatsApp, ayrı bir veri koruma politikasına sahip. Popüler mesajlaşma uygulaması, yakın bir zaman önce platforma kullanıcıların tüm verilerini indirebileceği yeni bir özellik eklemesinin yanı sıra, halihazırda 13 olan yaş sınırlamasını 16’ya çıkarmıştı.

Android için:

WhatsApp

WhatsApp

İndir

WhatsApp Messenger, Android işletim sistemine sahip cihazlar üzerinde ücretsiz kullanabileceğiniz..
(Ücretsiz)10 votes, average: 4,20 out of 510 votes, average: 4,20 out of 510 votes, average: 4,20 out of 510 votes, average: 4,20 out of 510 votes, average: 4,20 out of 5
(10 oy, ortalama: 4,20/5 )

Genel Veri Koruma Yasası uyarınca, 16 yaşın altındaki çocukların verilerine erişim için ebeveynlerinden tam rıza alınması gerekiyor. Bu doğrultuda veri politikasını revize eden şirket, yaş sınırını 3 yaş yukarı çekmişti. Öte yandan Avrupa dışındaki yerlerde yaş sınırının hala 13 olduğunu hatırlatalım.

Cambridge Analytica veri skandalı nedeniyle tarihinin en zor günlerini geçiren Facebook, başka bir olayın daha ortasında kalmamak için işini bu sefer sıkı tutuyor. Mevcut düzenlemelere uymak adına gerekli adımları atan sosyal medya devi, sahip olduğu tüm platformları Avrupalı kullanıcıların veri gizliliklerini koruması için hayata geçirilecek Genel Veri Koruma Yasası’na göre entegre ediyor.

Yaklaşık iki senedir üzerinde titizlikle çalışılan General Data Protection Regulation (Genel Veri Koruma Yasası) 25 Mayıs 2018 tarihinde resmen yürürlüğe girecek.

Oy Ver

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(Oy verilmedi)
Loading...
banner

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar değerlendirmeye alınacak ve mail adresiniz asla yayınlanmayacaktır.Lütfen formu doldururken kendinize ait anahtar kelime kullanmamaya özen gösteriniz. (Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.)