banner
YouTube, 3 Ayda 8,3 Milyon Videoyu Kaldırdı
banner

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, üç aylık denetim raporunu açıkladı. Rapora göre, 2017 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 8,3 milyon video topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle silindi.

Söz konusu videoların büyük çoğunluğunu cinsellik ve nefret söylemi sebebiyle kaldırıldı. YouTube, cinsel içerikli videoların 9,1 milyon şikayet aldığını söylerken, nefret söylemi ve hedef gösterici içeriklerin ise 4,7 milyon kulanıcı tarafından şikayet edildiğini açıkladı.

En fazla şikayetin geldiği ilk üç ülke Hindistan, ABD ve Brezilya oldu. Türkiye ise listede 8. sırada yer alıyor.

En fazla video şikayet eden ilk 10 ülke şu şekilde:

  1. Hindistan
  2. ABD
  3. Brezilya
  4. Rusya
  5. Almanya
  6. İngiltere
  7. Meksika
  8. Türkiye
  9. Endonezya
  10. Suudi Arabistan

Öte yandan videoların yüzde 80’i yapay zeka algoritmaları tarafından tespit edildi. Daha sonra sorunlu içerikler sayfa moderatörlerince incelenerek silindi. YouTube, algoritma tarafından belirlenen 6,7 milyon videodan yüzde 76’sının tek bir görüntülenme dahi almadan kaldırıldığını açıkladı.

YouTube ekosistemini çok daha güvenli bir yer haline getirmek için makine öğrenimine önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden şirket, bu sayede şiddet ve cinsellik içeren videoların hızlı bir şekilde tespit edilebildiğini söyledi.

Silinen videoların dijital ayak izlerinin kaydedildiğini de ifade eden ABD’li şirket, böylece söz konusu video tekrar yüklenmeye çalışıldığında hızlı bir şekilde müdahele edebilecek.

Oy Ver

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(Oy verilmedi)
Loading...
banner

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar değerlendirmeye alınacak ve mail adresiniz asla yayınlanmayacaktır.Lütfen formu doldururken kendinize ait anahtar kelime kullanmamaya özen gösteriniz. (Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.)