banner
“EarthNow” ile Dünyayı Canlı Olarak İzleyin
banner

EarthNow isimli fütüristik proje sayesinde, istenilen zamanda Dünya’nın herhangi bir yerini canlı olarak izlemek mümkün olacak. Başta Bill Gates olmak üzere pek çok ünlü iş adamı ve şirket tarafından desteklenen bu proje ile Dünya’nın her yeri anlık olarak izlenebilecek. 

Bill Gates, Airbus, SoftBank Group ve OneWeb’in kurucusu Greg Wyler‘ın öncülük yaptığı EarthNow projesi, ilk etapta herkesin erişimine açık olmayacak; yalnızca bazı devletlere ve özel kurumlara hizmet verecek. Dünya’nın her yerini anlık olarak izleme imkanı verecek olan videolarda, sadece birkaç saniyelik gecikme olabileceği söyleniyor. Tabii ki bu anlık videoların sunulmasını sağlayacak çok sayıda uyduya da ihtiyaç duyuluyor.

EarthNow projesinde, izlemek istediğiniz herhangi bir bölge için belirli bir uydunun menziline girmek, ya da o uyduyu beklemek zorunda olmayacaksınız ve menzil sorunu yaşamayacaksınız. Çünkü bu projede çok sayıda uydu yer alacak ve izlemek istediğiniz bölge için beklemek zorunda kalmadan anında bir sonraki uyduya geçerek görüntü alabileceksiniz.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan OneWeb kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Greg Wyler, “EarthNow iddialı ve eşi görülmemiş bir proje. Her uydu, diğer tüm ticari uyduların toplamından daha fazla işlemci çekirdeği de dahil olmak üzere, daha önce görülmemiş miktarda işlem gücü ile donatıldı.” dedi. Ayrıca bu proje sayesinde, doğal afetler ve terör faliyetleri dahil her türlü istenmeyen durumdan haberdar olunacak ve daha hızlı müdahale edilebilecek.

Airbus kendi üzerine düşen görevi Florida ve Toulouse’da üreteceği uydularla tamamlayacak. Proje için kaç adet uydu inşa edileceği ise henüz açıklanmadı; ancak projenin tüm Dünya’yı kapsadığı düşünüldüğünde, düzinelerce hatta belki de yüzlerce uyduya ihtiyaç olabilir.

Oy Ver

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
(1 oy, ortalama: 5,00/5)
Loading...
banner

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar değerlendirmeye alınacak ve mail adresiniz asla yayınlanmayacaktır.Lütfen formu doldururken kendinize ait anahtar kelime kullanmamaya özen gösteriniz. (Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.)